ZÖLDIKE - AZ ERDŐSZÉLI ÖKOHÁZ

A nyugalom szigete, a természet lágy ölén

TÖKÉLETES KIKAPCSOLÓDÁS

Ha ki akarsz kerülni a városi mókuskerékből...

AMIT NÁLUNK MEGTALÁLSZ

Komfort a természettel egységben

Ingyenes parkolás

Akár a kerten belül, zárt helyen.

Csodálatos kilátás

A Zöldike teraszáról a Várra és az azt körülvevő erdőkre.

Wifi nincs

Netflix, tv nincs, wifi nincs, hogy igazán jól tudj pihenni. Térerő van 🙂

2 + 2 főre

Elsősorban 2 személyre, pároknak alakítottuk ki a házat, de jöhetsz egyedül is, és akár 2 főre pótágyazható a szállás.

Zuhanyzó

Perlátorokkal felszerelve, hogy tudatos legyen a vízfelhasználás is

Bekészített, ingyenes tisztálkodószerek

100% lebomló natúrkozmetikumok

Térkép

Ha kirándulsz, adunk turistatérképet is!

Megvásárolható termelői portékák

Ha tetszik valami, megvásárolhatod!

Üdvözlő pálinka

Ez nem szorul magyarázatra. Isten hozott nálunk!

Nem luxi

A Zöldike nem luxus. A Zöldike élmény. Nincs dézsa, nincs wellness, nincs hatfogásos vacsi, nincs öltöny meg nyakkendő. Természet viszont van. Sár is, és véges melegvíz és áram. Viszont imádnivaló, és kikerülsz a mókuskerékből.

ZÖLDIKE MADÁRTÁVLATBÓL

NÉZD MEG A DRÓNVIDEÓT!

HÁZIREND

A FÓKUSZBAN AZ ERDŐ ÁLL: MINDEN PONTUNKAT A KÖRNYEZET ÉS AZ ERDŐ VÉDELMÉBEN HATÁROZTUK MEG... KÉRJÜK, HOGY TARTSÁTOK BE A HÁZIRENDET!

Dohányzás, gyertya, tűzgyújtás

A Zöldikében dohányozni, valamint füstölőt, gyertyát, mécsest használni TILOS! Nagyon közel vagyunk az erdőhöz, így kérjük, hogy kizárólag elektromos cigarettát vagy IQOS-t használj, ha dohányzol! (Ha nagyon szeretnél dohányozni, jelezd felénk, és elmondjuk, mit és hol lehet.)

Bográcsozás, szalonnasütés

Tüzet rakni egyelőre nem lehet, mert a tűzrakó tér kiépítése még folyamatban. Tematikus programjaink között szokott lenni bográcsozás, BBQ grill, szalonnasütés más helyszínen, kérjük, a weboldalunkat kísérd figyelemmel!

Kapu és kulcsok

Kérjük, hogy minden esetben figyeljetek a kapu becsukására! Higgyétek el, nem buli arra ébredni, hogy nem tudsz kimenni a házból, mert egy vaddisznó figyel a kertben. De még egy őzike is ijesztő tud lenni, ha nem vagy hozzászokva... A kert vadkerítéssel van körbevéve. Róka és kisebb állatok át tudnak rajta jönni, így a teraszon ételt ne hagyj kint.

Áram

A villamosenergiát napelemekből és a hozzá kapcsolódó rendkívül hosszú élettartamú saját fejlesztésű lítium-titanát akkumulátorok biztosítják. Tehát az energia véges, kérjük, hogy takarékoskodj vele, kapcsold le, húzd ki, ne használd, ha nem muszáj. És ne lepődj meg, ha elfogy. Igyekszünk akkumulátorból biztosítani a fürdővíz felmelegítéséhez szükséges mennyiséget is, de ez véges, valamint az időjárástól is függ, így kérünk, hogy erre az esetre is készülj fel. Érkezésedkor minden elmagyarázunk 🙂

Hulladék

A hulladékot szelektíven gyűjtjük. Kérjük, hogy minden esetben válogasd Te is! A kommunális hulladéknak van külön hulladékgyűjtője, amit a mosogató alatt találtok meg. A lebomló ételmaradékot (komposztot) a kijelölt tárolóba helyezd.

Szennyvíztisztító

Csatorna helyett biológiai szennyvíztisztítót használunk. Ez azt jelenti, hogy nem kerülhet nem lebomló anyag a lefolyókba. Kérjük, hogy a bekészített natúrkozmetikumokat és tisztálkodó szereket használjátok! Kérjük, hogy az intimhigiéniai termékeket a kihelyezett gyűjtőbe tegyétek! A szennyvíztisztítón azonnal látható a rendellenes működés, ennek a nem rendeltetésszerű használatból eredő javítási költségét kénytelenek vagyunk Rátok terhelni, ha nem tartjátok be a szabályokat.

Szállás

Az érkezés napján 15:00 órától 20:00 óráig tudjátok elfoglalni a szállást, a kijelentkezés napján pedig 9:30 óráig kell elhagynotok a Zöldikét. Kérjük, hogy legyetek tekintettel az erdő lakóira és 23:00-8:00 között ne hangoskodjatok. Tilos bulikat, rendezvényeket tartani! A Zöldikét tisztán kapjátok meg, kérjük, hogy ügyeljetek a tisztaságra.

WiFi, TV

WiFi nincs, de ha mindenképpen WiFi kapcsolatra van szükséged, kérjük, hogy jelezd, segítünk (ma már mindenki mobilnettel mászkál, nem kötöttünk be WiFi-t, viszont át tudjuk lőni). A hálószobában van egy LCD TV, ami alkalmas arra, hogy pendriveról filmet nézzetek, vagy összekössétek telefonotokkal/tabletetekkel. Kereskedelmi csatornák nem foghatóak, antenna nincs.

Fűtés, meleg víz

Mivel a Zöldike offgrid ökoház, a melegvíz használat korlátozott, 80 literes hőszivattyús bojler melegíti fel napenergiával. A zuhanyzó perlátorokkal van felszerelve, a felelősségteljes fogyasztás érdekében. Hangsúlyozzuk, hogy a meleg víz elfogyhat! Ha nincs napsütés, előfordulhat, hogy csak hideg, vagy langyos vízben tudsz tisztálkodni, mosogatni! A fűtés öntöttvas kandallóval történik, melyet előkészítünk Nektek - de csak a téli időszakban! Kiegészítő fűtés is van a hálószobában: mobil gázmelegítő.

Berendezési tárgyak

Kérjük, hogy a berendezési tárgyakat rendeltetésszerűen használjátok! A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac, stb.) ne vigyétek ki a kertbe. A kültéri bútorokhoz tartozó párnákat és egyéb eszközöket esős időben és éjszakára ne hagyjátok a kertben vagy a teraszon. Ha valami tönkremegy, kérjük, hogy jelezzétek!

Étkezés

A Zöldike teakonyhával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy egy szendvicset el tudsz készíteni, a reggelit el tudod fogyasztani, és kávét/teát is tudsz főzni. Nagyobb főzésre viszont nem alkalmas. Étkészlet és evőeszközök, valamint éles kés rendelkezésre áll, ha másra van szükséged (dugóhúzó, sajtreszelő, konzervnyitó, stb), fordulj hozzánk bizalommal!

Kert

A kertet mi gondozzuk és hiszünk az erdei flóra-fauna megőrzésében. Erdőkert kialakításán dolgozunk, ezt azt jelenti, hogy amíg nyílnak a vadvirágok, nem nyírunk füvet, hogy a méhek jól érezzék magukat. Kérjük, vigyázzatok a növények és a kerti bútorok épségére! Ha szeretnétek, locsolhattok.

Elfelejtettél valamit magaddal hozni?

Kérj tőlünk, segítünk! Ha elfelejtetted magaddal hozni a zseblámpád, hálózsákod, gyógyszered, fertőtlenítőd, fogkeféd, körömcsipeszed, szólj, és ha tudunk, segítünk!

Papírmunka

Tartózkodásodról minden esetben számlát adunk, a szálláshelyet jogtisztán működtetjük és adózunk. Nálunk nincs zsebbe és nincs feketén. A számlát elektronikusan, a foglaláskor megadott e-mail címedre küldjük. Ha valami nem világos rajta, kérdezz nyugodtan!

Szeretnél foglalni a Zöldikébe?

KÉRDÉSED VAN? KERESS MINKET!

[formidable key='2ssykv']