Házirend

A FÓKUSZBAN AZ ERDŐ ÁLL: MINDEN PONTUNKAT A KÖRNYEZET ÉS AZ ERDŐ VÉDELMÉBEN HATÁROZTUK MEG... KÉRJÜK, HOGY TARTSÁTOK BE A HÁZIRENDET!

ZÖLDIKE MADÁRTÁVLATBÓL

NÉZD MEG A DRÓNVIDEÓT!

Dohányzás, gyertya, tűzgyújtás

A Zöldikében dohányozni, valamint füstölőt, gyertyát, mécsest használni TILOS! Nagyon közel vagyunk az erdőhöz, így kérjük, hogy kizárólag elektromos cigarettát vagy IQOS-t használj, ha dohányzol! (Ha nagyon szeretnél dohányozni, jelezd felénk, és elmondjuk, mit és hol lehet.)

Bográcsozás, szalonnasütés

Tüzet rakni egyelőre nem lehet, mert a tűzrakó tér kiépítése még folyamatban. Tematikus programjaink között szokott lenni bográcsozás, BBQ grill, szalonnasütés más helyszínen, kérjük, a weboldalunkat kísérd figyelemmel!

Személyes iratok

Érkezéskor a vendég köteles a szállásadónak átadni adatfelvétel miatt a személyes dokumentumait (útlevél vagy személyi igazolvány, lakcímkártya), és a helyszínen fizetendő összeget. 2021.szeptember 6-tól az érkezéskor szükséges beszkennelnünk a kapcsolódó alkalmazásban személyes irataitokat. A Magyar Turisztikai Ügynökség állásfoglalása szerint amennyiben az iratokat nem mutatjátok be, úgy KÖTELESEK vagyunk megtagadni a szálláshely elfoglalását. Kérjük szíves együttműködéseteket az irataitok bemutatásában. Köszönjük!

Kisállatok

A szálláshelyen házikedvenceket sajnos nem tudunk fogadni.

Kapu és kulcsok

Kérjük, hogy minden esetben figyeljetek a kapu becsukására! Higgyétek el, nem buli arra ébredni, hogy nem tudsz kimenni a házból, mert egy vaddisznó figyel a kertben. De még egy őzike is ijesztő tud lenni, ha nem vagy hozzászokva... A kert vadkerítéssel van körbevéve. Róka és kisebb állatok át tudnak rajta jönni, így a teraszon ételt ne hagyj kint.

Áram

A villamosenergiát napelemekből és a hozzá kapcsolódó rendkívül hosszú élettartamú saját fejlesztésű lítium-titanát akkumulátorok biztosítják. Tehát az energia véges, kérjük, hogy takarékoskodj vele, kapcsold le, húzd ki, ne használd, ha nem muszáj. És ne lepődj meg, ha elfogy. Igyekszünk akkumulátorból biztosítani a fürdővíz felmelegítéséhez szükséges mennyiséget is, de ez véges, valamint az időjárástól is függ, így kérünk, hogy erre az esetre is készülj fel. Érkezésedkor minden elmagyarázunk 🙂

Hulladék

A hulladékot szelektíven gyűjtjük. Kérjük, hogy minden esetben válogasd Te is! A kommunális hulladéknak van külön hulladékgyűjtője, amit a mosogató alatt találtok meg. A lebomló ételmaradékot (komposztot) a kijelölt tárolóba helyezd.

Szennyvíztisztító

Csatorna helyett biológiai szennyvíztisztítót használunk. Ez azt jelenti, hogy nem kerülhet nem lebomló anyag a lefolyókba. Kérjük, hogy a bekészített natúrkozmetikumokat és tisztálkodó szereket használjátok! Kérjük, hogy az intimhigiéniai termékeket a kihelyezett gyűjtőbe tegyétek! A szennyvíztisztítón azonnal látható a rendellenes működés, ennek a nem rendeltetésszerű használatból eredő javítási költségét kénytelenek vagyunk Rátok terhelni, ha nem tartjátok be a szabályokat.

Szállás

Az érkezés napján 15:00 órától 20:00 óráig tudjátok elfoglalni a szállást, a kijelentkezés napján pedig 10:00 óráig kell elhagynotok a Zöldikét. Kérjük, hogy legyetek tekintettel az erdő lakóira és 23:00-8:00 között ne hangoskodjatok. Tilos bulikat, rendezvényeket tartani! A Zöldikét tisztán kapjátok meg, kérjük, hogy ügyeljetek a tisztaságra.

WiFi, TV

WiFi nincs, de ha mindenképpen WiFi kapcsolatra van szükséged, kérjük, hogy jelezd, segítünk (ma már mindenki mobilnettel mászkál, nem kötöttünk be WiFi-t, viszont át tudjuk lőni). A hálószobában van egy LCD TV, ami alkalmas arra, hogy pendriveról filmet nézzetek, vagy összekössétek telefonotokkal/tabletetekkel. Kereskedelmi csatornák nem foghatóak, antenna nincs.

Fűtés, meleg víz

Mivel a Zöldike offgrid ökoház, a melegvíz használat korlátozott, 80 literes hőszivattyús bojler melegíti fel napenergiával. A zuhanyzó perlátorokkal van felszerelve, a felelősségteljes fogyasztás érdekében. Hangsúlyozzuk, hogy a meleg víz elfogyhat! Ha nincs napsütés, előfordulhat, hogy csak hideg, vagy langyos vízben tudsz tisztálkodni, mosogatni! A fűtés öntöttvas kandallóval történik, melyet előkészítünk Nektek - de csak a téli időszakban! Kiegészítő fűtés is van a hálószobában: mobil gázmelegítő.

Berendezési tárgyak

Kérjük, hogy a berendezési tárgyakat rendeltetésszerűen használjátok! A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac, stb.) ne vigyétek ki a kertbe. A kültéri bútorokhoz tartozó párnákat és egyéb eszközöket esős időben és éjszakára ne hagyjátok a kertben vagy a teraszon. Ha valami tönkremegy, kérjük, hogy jelezzétek!

Étkezés

A Zöldike teakonyhával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy egy szendvicset el tudsz készíteni, a reggelit el tudod fogyasztani, és kávét/teát is tudsz főzni. Nagyobb főzésre viszont nem alkalmas. Étkészlet és evőeszközök, valamint éles kés rendelkezésre áll, ha másra van szükséged (dugóhúzó, sajtreszelő, konzervnyitó, stb), fordulj hozzánk bizalommal!

Kert

A kertet mi gondozzuk és hiszünk az erdei flóra-fauna megőrzésében. Erdőkert kialakításán dolgozunk, ezt azt jelenti, hogy amíg nyílnak a vadvirágok, nem nyírunk füvet, hogy a méhek jól érezzék magukat. Kérjük, vigyázzatok a növények és a kerti bútorok épségére! Ha szeretnétek, locsolhattok.

Elfelejtettél valamit magaddal hozni?

Kérj tőlünk, segítünk! Ha elfelejtetted magaddal hozni a zseblámpád, hálózsákod, gyógyszered, fertőtlenítőd, fogkeféd, körömcsipeszed, szólj, és ha tudunk, segítünk!

Papírmunka

Tartózkodásodról minden esetben számlát adunk, a szálláshelyet jogtisztán működtetjük és adózunk. Nálunk nincs zsebbe és nincs feketén. A számlát elektronikusan, a foglaláskor megadott e-mail címedre küldjük. Ha valami nem világos rajta, kérdezz nyugodtan!

ZÖLDIKE MADÁRTÁVLATBÓL

NÉZD MEG A DRÓNVIDEÓT!

További információk

Vendégeink a szobákat csak a teljes részvételi díj kifizetése után foglalhatják el!

 • A teljes részvételi díj alatt az előre lefoglalt napokat értjük, abban az esetben, ha úgy döntötök, az itt tartózkodást előbb szakítjátok meg, nem áll módunkban az összeget visszatéríteni.
 • A szállás az érkezés napján 15.00 és 20.00 között lehet elfoglalni. Ha később érkeznétek, a késésről kérjük, telefonon tájékoztassatok! Ha ezt elmulasztjátok, megeshet, hogy nem tudunk Titeket fogadni.
 • A távozás napján 10.00-ig kell elhagyni a szálláshelyet, ellenkező esetben felárat számolunk fel.
 • Vendégeink érkezéskor bejárati ajtókulcsot kapnak, hogy szabadon közlekedhessenek. A távozás napján kérjük a kulcsot leadni.
 • A szálláshelyen látogatókat kizárólag napközben lehet fogadni, a szállásadó engedélyével.
 • A csendrendeletre és a környék nyugodt környezetére való tekintettel kérjük, mindenféle zajos tevékenységet legyetek szívesek mellőzni!
 • A vendégházban, az udvaron és a kocsiban hagyott értéktárgyakért, a bekövetkezett károkért és az esetleges balesetekért felelősséget nem vállalunk!
 • A vendég felelős a saját viselkedéséért a házban és annak környékén, az esetleges balesetért maga viseli a következményeket.
 • Kérjük, hogy figyeljetek a rendre, óvjátok a ház berendezését, és azokat ne vigyétek ki a szobából (pl: törölköző, kispárna, takaró)!
 • A szobák elhagyásakor, kérjük, zárjátok el a vizet, villanyt, csukjátok be az ablakot, és zárjátok be az ajtót!
 • A szobákba tilos bevinni bármiféle gyúlékony anyagot, eszközt!
 • A szállás területén okozott kárt a károkozó, vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.
 • Fenntartjuk a jogot a vendégkörünk megválogatására. Ittas állapotú, agresszív hajlamú vendégeket nem fogadunk!
 • A tulajdonos jogában áll lemondani a szállást, ha a vendég nem tartja be a házirendet, és ha megbontja a békét.
 • A házirend megsértése esetén, a szállás lemondásra kerülhet. Ebben az esetben a vendégnek nem áll módunkban visszafizetni az esetlegesen fennmaradó napokat.
 • A szállás igénybevételével magától értetődik, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat.
 • Nagyobb baj esetén kérjük a 112-es segélyhívó hívni!
 • Az érkezés és távozás napján igény esetén a helyszínen rendelkezésre állunk. Amennyiben nem igénylitek a személyes találkozót, az előre megbeszéltek szerint be tudtok jutni a házba. A kulcsszéf kódját érkezés előtt küldjük meg számotokra.
 • Vendégeink érkezése, illetve elutazása alkalmával, valamint tartózkodásuk során személyszállításban tudunk segíteni, kérjük ezt előre jelezzétek számunkra. (Külső vállalkozó bevonásával, térítés ellenében történik)
 • Telefonon bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésetekre (0-24). +36306808218
 • Kérésre napi takarítás megoldott. (Erre vonatkozó igényeteket kérjük előre jelezzétek, térítés ellenében megoldott, 8000Ft/alkalom)
 • Hosszabb tartózkodás esetén hetente takarítás, az ágyneműk, valamint a törölközők cseréje biztosított.
 • Kérésre mosási szolgáltatást, térítés ellenében biztosítunk. (2000Ft/kg)
 • Kérésre reggelit, térítés ellenében biztosítunk. (10.000Ft/alkalom)

 

Bármilyen kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésetekre!

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!